SDE++ aanvraagproces

Bent u een SDE++-aanvraag aan het voorbereiden? Bekijk hieronder wat u te wachten staat.


Vragen? Neem contact op

Hoe verloopt het SDE++ aanvraagproces?

Het proces is voor de verschillende categorie├źn grotendeels hetzelfde en is hieronder weergegeven. Vragen over een specifiek proces voor een bepaalde categorie? Neem vooral contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Businesscase berekenen

Bij aanvang wordt een inventarisatie gemaakt van de haalbaarheid van het project, op basis van de kosten en (subsidie)baten. Hiervoor wordt een uitgebreide businesscase opgesteld.

Documenten verzamelen

Bij een positieve businesscase moeten de juiste documenten verzameld worden. Afhankelijk van het type aanvraag gaat dit bijvoorbeeld over een haalbaarheidsstudie, een afnamegarantie van de netbeheerder of een omgevingsvergunning.

Aanvraag indienen

Op basis van het gekozen indienbedrag en de gekozen fase wordt de aanvraag ingediend bij RVO, samen met de verplichte documenten.

Beschikking ontvangen

Na het beantwoorden van eventuele vragen vanuit RVO aangaande het project wordt een beschikking verleend. Hierin staan de details van de indiening, de realisatietermijn en de maximale subsidie die verleend wordt.

Installatie realiseren en melden

Vervolgens kan het project gerealiseerd worden, waarbij ook een brutoproductiemeter wordt geplaatst. Na een controle op de meetinstallatie door de netbeheerder geeft VertiCer (voorheen Vertogas en CertiQ) de start van de productie door aan RVO. De productiegegevens worden daarna automatisch aan RVO beschikbaar gesteld.

Subsidie ontvangen

Na het doorgeven van de VertiCer productiedata kan RVO op basis van een inschatting van de productie maandelijks een voorschot van 80% overmaken. Aan het einde van ieder jaar wordt op basis van daadwerkelijke productie de rekening opgemaakt. Eventuele onder- of overproductie kan middels banking worden meegenomen.

Meer weten over het aanvraagproces?

Meer weten over het aanvraag-proces?

Bent u benieuwd hoe het aanvraagproces precies werkt voor uw aanvraag? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag met u mee!

Neem contact op
Ondersteuning nodig bij uw aanvraag? Ondersteuning nodig bij uw aanvraag?

Maak een vrijblijvende afspraak Afspraak maken